Головна Новини Політика зовнішня політика У МВФ підрахували, скільки Україна може втрати доходів через "Північний потік-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВФ підрахували, скільки Україна може втрати доходів через "Північний потік-2"

За останні п'ять років Україна отримувала в середньому понад $2,5 млрд на рік за транзит газу, поділилися в МВФ

25 листопада 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

Введення в експлуатацію російського газогону  "Північний потік-2"  загрожує нашій країні значним зменшенням доходів від транзиту голубого палива на 40 відсотків до $1,2 млрд в рік, до 2024 року, допоки діятиме теперішній контракт з "Газпромом" щодо транзиту. Про це повідомляється в документах  програми stand by для нашої країни, що були оприлюднені на офіційному сайті МВФ.

У МВФ підрахували, скільки Україна може втрати доходів через "Північний потік-2"

Україна через "Північний потік-2" може втратити майже половину річного доходу (фото з відкритих джерел)

П’ять останніх років наша країна мала від більше ніж 2,5 млрд дол. за рік в обмін на дозвіл  транзиту  через свої газопроводи російського голубого палива.

Разом з тим, в цьому році транзитний платіж буде на 40% меншим, як було раніше. Після того, як буде запущений в експлуатацію новий російський газогін "Північний потік -2", обсяги голубого палива, що йде через національні газопроводи ще більше зменшиться. Тому доходи нашої країни  становитимуть   майже 1,2 млрд доларів на рік,- резюмували фахівці Міжнародного валютного фонду, роблячи нагадування, що підписаний контракт між  "Газпромом" і "Нафтогазом" закінчується у 2024 році.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, які умови прописані в меморандумі з МВФМВФ оприлюднив новації меморандуму за програмою stand-by з нашою країною. Програма діятиме  до червня 2022 року.  Фонд вже  перевів транш на майже 700 млн доларів. Наша країна за цією програмою взяла на себе низку важливих зобов’язань. Загалом, в оприлюднених документах МВФ зазначено 12 маяків, 8 з них потрібно реалізувати  до наступного перегляду, що відбудеться  в березні 2022 року. Вже до кінця цього місяця владі потрібно затвердити бюджет на 2022 рік. Його загальний дефіцит визначено у розмірі 3,5 % ВВП.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини