Головна Новини Політика зовнішня політика У МВФ назвали головні умови співпраці з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВФ назвали головні умови співпраці з Україною

У МВФ також висловилися про субсидії і ціну на газ

30 березня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

У МВФ назвали головні умови співпраці з Україною

МВФ - фото з відкритих джерел

Глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман назвав ключову частину програми stand by для України. Головною умовою співпраці є збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення. Про це він розповів в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Збереження цих реформ (організаційної та інституційної реформ Нацбанку — ред.) і постійний прогрес у зміцненні НБУ є ключовою частиною нинішньої програми stand-by з Україною. Зокрема, з позицій економічної політики це означає збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення", — повідомив він.

За словами Люнгмана, Україні важливо продовжувати посилення банківського регулювання і нагляду для того, щоб забезпечити безпеку банківської системи і можливість продовжувати кредитування домогосподарств і компаній.

Також він підкреслив, що надзвичайно важливо захистити Національний банк України від надмірного зовнішнього тиску, оскільки політика, яка, за його словами, сприятиме економічній стабільності та добробуту українців, не завжди буде користуватися широкою популярністю.

Також представник МВФ критично прокоментував регулювання цін на газ. За його словами, Міжнародний валютний фонд підтримує програму субсидій в Україні.

Як раніше повідомляли "Коментарі", прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, коли Україна зможе обійтися без кредитів від Міжнародного валютного фонду. Глава уряду вважає, що сьогодні не час говорити про Україну, яка розвинена настільки, що більше не потребує допомоги від МВФ або інших кредиторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь Стасюк

31 березня 2021, 12:02

Пока во главе государства находятся шуты и скоморохи, Украина так и будет стоять с протянутой рукой и все кому не лень будут выдвигать Киеву условия и требования... Чтобы получить очередной кредит МВФ, Украина уже открыла по его требованию рынок земли, в новых условиях фонда - фактическая передача в управление иностранцам энергетики и судов! Чтобы остановить откровенный грабеж и мародерство, а также потерю страной последних атрибутов государственности и суверенитета, в кресле президента Украины должна находиться авторитетная, сильная и самостоятельная личность, которому бы западные структуры не посмели заламывать руки как Зеленскому. Речь о Леониде Кравчуке...


Новини