Головна Новини Політика зовнішня політика У Мін'юсті назвали дату засідання ЄСПЛ по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін'юсті назвали дату засідання ЄСПЛ по Донбасу

Українська сторона підготувала понад 50 відповідей на питання ЄСПЛ

18 грудня 2020, 10:50
Поділіться публікацією:

Засідання Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі "Україна і Нідерланди проти Російської Федерації" призначено на 15 вересня 2021 року. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра юстиції України — уповноважений з питань Європейського суду з прав людини в Міністерстві юстиції України Іван Ліщина, уточнивши, що дата поки попередня.

У Мін'юсті назвали дату засідання ЄСПЛ по Донбасу

Чиновник також повідомив, що з боку України було подано більш як 50 відповідей на питання ЄСПЛ, і що це кращий матеріал, який українці зібрали за шість років. Також Ліщина вказав, що на цей раз спецслужби надали вичерпні матеріали про те, що РФ контролює території, що входять до ОРДЛО.

"На цей раз все спецслужби надали нам докази ефективного контролю з боку РФ за ОРДЛО. Крім того, Суд повідомив, що планує дуже амбітний графік в цій справі на наступний рік: до вересня планується провести обмін уявленнями між Нідерландами та РФ по МН17, а також відповіді всіх учасників, включаючи треті сторони (у нас їх дві: уряд Канади та Human Rights Law Centre — University of Nottingham), на додаткові питання ЄСПЛ", — уточнив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше, стало відомо, що ЄСПЛ вирішив приєднати до міждержавної справи "Україна проти Росії" щодо східної України ще два інших міждержавних справи, в тому числі щодо лайнера MH17.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна оскаржила у Великій палаті Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) рішення щодо українського закону "Про очищення влади" (люстрації). Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини