Головна Новини Політика зовнішня політика У Макрона заявили, що суверенітет України знаходиться під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Макрона заявили, що суверенітет України знаходиться під загрозою

В офісі президента Франції Макрона заявили, що суверенітет України знаходиться під загрозою через російську агресію

16 квітня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

В офісі президента Франції Еммануеля Макрона заявили про те, що через масове стягування Росією військ до східних кордонів України і на територію окупованого Криму суверенітет нашої країни опинився під загрозою. Про це повідомляє видання "AFP".

У Макрона заявили, що суверенітет України знаходиться під загрозою

Зеленський та Макрон

Повідомляється, що суверенітет України опинився під загрозою на тлі нинішнього загострення ситуації з боку Росії. Таку заяву в офісі Макрона зробили напередодні зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

У Єлисейському палаці також заявили, що вони працюють на те, щоб уникнути загострення ситуації між Україною і Росією і знизити напруженість. Сьогодні Володимир Зеленський і Еммануель Макрон проведуть переговори з приводу ситуації на Донбасі, до них також приєднається канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого вторгнення в Україну. З 2014 року ведуться мирні переговори в нормандському форматі, де Франція і Німеччина виступають посередниками в протистоянні між Росією і Україною. Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як потрібно діяти Україні в ситуації з Донбасом.

Читайте також про санкції США проти Росії.

Джерело: https://censor.net/ru/n3260076



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини