Головна Новини Політика зовнішня політика У Латинській Америці провели арешти через вербування Росією найманців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Латинській Америці провели арешти через вербування Росією найманців

Підозрюваним у вербуванні кубинців на війну проти України може загрожувати позбавлення волі на строк до 30 років або довічне ув'язнення, а також страта

8 вересня 2023, 17:46
Поділіться публікацією:

17 людей, які брали участь у злочинній вербувальній мережі, заарештовано на Кубі. Вони вербували кубинців до російської армії для участі у війні в Україні. Причому найманців знаходили як на "острові Свободи", так і в самій Росії. Про це повідомляють "Коментарі".

У Латинській Америці провели арешти через вербування Росією найманців

Куба тривалий час була союзницею СРСР

Як повідомили кубинські правоохоронці, підозрюваним в участі у злочинній мережі загрожує звинувачення у торгівлі людьми, найманстві та ворожих діях.

Кілька днів тому МЗС Куби заявило, що МВС країни "працює над нейтралізацією і ліквідацією мережі вербування, що діє з Росії, завданням якої було залучення кубинських громадян, які там проживають, і навіть деяких, що проживають на Кубі, до складу збройних сил, що беруть участь у військових операціях в Україні".

— Вороги Куби розповсюджують спотворену інформацію, спрямовану на те, щоб очорнити імідж країни та подати її співучасницею цих дій, які ми рішуче відкидаємо, — заявили у Гавані.

У кубинському МЗС наголошують, що країна не бере участі у війні проти України, а також "займає тверду та чітку історичну позицію", яка відкидає найманство, і веде боротьбу з ним як на національному рівні, так і на рівні ООН.

Нагадаємо, що після понесених людських втрат в Україні Росія активізувала вербування найманців для війни в Україні. На війну приваблюють як росіян, яким обіцяють підвищене грошове забезпечення, амністію (ув'язненим), так і трудових мігрантів із Середньої Азії. Останнім, окрім грошей, обіцяють прискорене здобуття російського громадянства. У ЗМІ також з'являлася інофрмація про спроби вербування на війну в Україну сирійців та ліванських бойовиків проіранської організації "Хезболла".

Тим часом, Росія хоче уникнути нових фінансових санкцій за допомогою двох країн.

У Німеччині розповіли "полегшену" версію замаху на українського підлітка.

А у британській розвідці прокоментували – чи може бути альтернатива зерновій угоді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини