Головна Новини Політика зовнішня політика "У Кремлі задзвонив телефон": Путін у розмові з Меркель наполіг на виконанні Мінських угод
commentss НОВИНИ Всі новини

"У Кремлі задзвонив телефон": Путін у розмові з Меркель наполіг на виконанні Мінських угод

Сьогодні лідери Німеччини та Росії, Ангела Меркель і Володимир Путін по телефону обговорили перспективи врегулювання ситуації на Донбасі

9 червня 2020, 19:52 comments1144
Поділіться публікацією:

Сьогодні президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель зателефонували для обговорення низки зовнішньополітичних питань, зокрема, врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Про це повідомляється на сайті Кремля.

"У Кремлі задзвонив телефон": Путін у розмові з Меркель наполіг на виконанні Мінських угод

В ході розмови було висловлено стурбованість відсутністю прогресу в реалізації мінських домовленостей і рішень "нормандської четвірки", прийнятих під час грудневої зустрічі в Парижі.

Також сторони відзначили важливість активізації переговорного процесу в нормандському форматі Тристоронньої контактній групі.

Крім того, Путін в черговий раз закликав до налагодження прямого діалогу між Україною та проросійськими бойовиками і погодженням з ними кроків по виконанню "Мінська", проти чого категорично виступає українська сторона.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про новий закон про референдум, який ініційовано президентом Володимиром Зеленським.

перші в історії референдумів в Україні передбачається впровадити інструмент електронного голосування з повним урахуванням можливих загроз з точки зору кібербезпеки, – каже політичний експерт Олег Постернак. – Один з найбільш важливих пунктів, який викликав багаторічні суперечки юристів і політиків – стаття 4, яка встановлює, що рішення референдуму не потребують затвердження якимось державним органом. Також у законопроекті є конкретні запобіжники, які не дозволять використовувати тимчасово окуповані території для впливу на організацію і проведення референдумів. Більшість норм, що стосуються організації референдуму, дуже схожі на аналогічні норми Виборчого кодексу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини