Головна Новини Політика зовнішня політика У Кремлі пояснили гучну заяву Путіна про Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі пояснили гучну заяву Путіна про Донбас

Пєсков дав зрозуміти, що Путін мав на увазі

16 лютого 2021, 12:00 comments1019
Поділіться публікацією:

Спікер Кремля і прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував заяву свого шефа Володимира Путіна про те, що Росія "не кине" Донбас, яке він зробив під час закритої зустрічі з головними редакторами російських ЗМІ. Про це  повідомляє видання "ТАСС".

У Кремлі пояснили гучну заяву Путіна про Донбас

За словами Пєскова, коли Путін говорив про те, що вони не збираються кидати Донбас, то мав на увазі соціальну допомогу людям, які там живуть.

Спікер Кремля сказав, що російський лідер говорив про надання допомоги населенню, насамперед гуманітарної та соціальної. Традиційно Пєсков згадав про підтримку російськомовних.

Прес-секретар Путіна сказав, що в Москві збираються надалі допомагати тим, хто "позбувся підтримки" з боку України. Інформацію про можливе "приєднання" окупованих територій до Росії Пєсков коментувати не став, лише сказав про те, що вони продовжать запускати на Донбас гуманітарні конвої.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Луганської та Донецької областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року, коли після незаконного "референдуму" півострів був "приєднаний" до Росії. Окупація Криму була визнана Україною і міжнародним співтовариством через порушення норм міжнародного права.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому домовитися з Росією практично неможливо.

Читайте також, чому Кремль не залишить спроб тиснути на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини