Головна Новини Політика зовнішня політика У Кремлі готують операцію по захопленню всієї території Донецької та Луганської областей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі готують операцію по захопленню всієї території Донецької та Луганської областей

Окупанти активно проводять військові навчання

9 лютого 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

У Кремлі готують повномасштабну військову операцію по захопленню всієї території Донецької та Луганської областей і роблять все для дискредитації Мінського процесу, щоб звинуватити Україну в зриві домовленостей. Про це розповів політичний експерт Дмитро Снєгирьов, передає видання "Ua.news".

У Кремлі готують операцію по захопленню всієї території Донецької та Луганської областей

Донбас. Фото: Google

За його словами, останнім часом на лінії фронту почастішали провокації з боку бойовиків, а також перекидання так званого "2 армійського корпусу ЛНР" до лінії розмежування. Окупанти проводять масштабні військові навчання, зокрема на території Луганського аеропорту та військової бази "Транспеле".

Також експерт заявив, що окупанти перекидають до лінії фронту важке озброєння, бронетехніку і системи реактивного залпового вогню.

Він зазначив, що всі ці фактори свідчать не тільки про точкові порушення режиму припинення вогню, але і сценарій ескалації конфлікту із застосуванням зброї, які заборонені Мінській угоді.

Експерт сказав, що на недавньому форумі "Русский Донбас" прозвучала ідея про розширення "ЛНР-ДНР" до кордонів Донецької та Луганської областей.

Снєгірьов заявив, що такі дії є елементами військового та адміністративного тиску на Україну, що є доказ існування сценарію Росії щодо розширення меж маріонеткових республік.

Довідка: з квітня 2014 року на Донбасі триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, якою буде роль США у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Також читайте, що буде з заблокованими каналами Віктора Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини