Головна Новини Політика зовнішня політика У країні ЄС закривають російські консульства
commentss НОВИНИ Всі новини

У країні ЄС закривають російські консульства

Чотири із шести представництв Росії будуть закриті

31 травня 2023, 19:43
Поділіться публікацією:

Німеччина йде на кардинальне скорочення чисельності дипломатичного персоналу Росії у країні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

У країні ЄС закривають російські консульства

В ЄС закривають консульства РФ

Ці заходи є відповіддю на запровадження Росією стелі в 350 службовців Німеччини, які можуть перебувати у РФ. Російські дипломати та представники інших служб мають залишити Німеччину до 31 грудня поточного року. При цьому буде закрито чотири з п'яти російських генеральних консульств. Про це рішення повідомлено російську сторону, заявив прес-секретар МЗС ФРН у Берліні в середу, 31 травня. Таким чином у Німеччині продовжить роботу лише посольство РФ у Берліні та одне генеральне консульство. Які саме диппредставництва будуть закриті, не повідомляється.

Зараз у ФРН діють п'ять російських генконсульств: у Бонні, Гамбурзі, Франкфурті-на-Майні, Мюнхені та Лейпцигу.

Внаслідок обмежень з боку Росії, в РФ закриються генконсульства ФРН у Калінінграді, Єкатеринбурзі та Новосибірську.

"І це необґрунтоване рішення змушує федеральний уряд до дуже значного скорочення присутності у Росії у всіх сферах", — заявив представник МЗС Німеччини.

У Росії продовжать роботу лише посольство ФРН, генконсульство в Санкт-Петербурзі, а також невелика кількість співробітників Ґете-інституту та німецької школи у Москві.

Тим часом, два президенти розкритикували бразильського лідера Лула да Сілву за підтримку диктатора.

Ізраїль готується до війни на восьми напрямках.

А Росія відмовилася виконувати вимоги МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС. Російське керівництво відмовилося взяти на себе зобов'язання щодо дотримання п'яти принципів, запропонованих Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) для захисту захопленої Запорізької АЕС.

Як повідомляє Reuters, постійний представник країни-терориста Росії в ООН Василь Небензя відмовився обіцяти дотримуватися запропонованих МАГАТЕ принципів, заявивши, що окупанти нібито "вже давно їх реалізують". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини