Головна Новини Політика зовнішня політика У Києві відновлює роботу посольство Нідерландів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві відновлює роботу посольство Нідерландів: подробиці

Посольство Нідерландів розпочинає роботу у Києві

29 квітня 2022, 17:27
Поділіться публікацією:
Посольство Нідерландів відкриває свій офіс у столиці України — Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву міністра закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра у соціальній мережі.
У Києві поновлює роботу посольство Нідерландів, — повідомляє міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра. Міністр зазначив, що поновлення роботи посольства у столиці України є важливим через тісну співпрацю: країна надає Україні гуманітарну та військову допомогу.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Бельгія та Нідерланди висилають російських дипломатів. Представники Міністерства закордонних справ Нідерландів оприлюднили власне рішення про те, що висилають зі  своєї держави 17 працівників посольства Росії. Аналогічним є прийняте рішення  МЗС Бельгії, яке оголосило персонами нон грата 21  дипломата посольства РФ в цій країні. Про це інформує в соціальних мережах міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра. Як він зазначив, Нідерланди  заявили про рішення вислати 17 представників розвідки Росії, які діють під  дипломатичним прикриттям і є пов’язаними з російським представництвом в Нідерландах. Тому російські розвідники є загрозливими для безпеки Нідерландів. Глава нідерландського МЗС  додав, що такі заходи прийняті в рамках національної безпеки країни.  Так само, МЗС Бельгії прийняло рішення вислати 21 російського дипломата, оскільки мають підстави підозрювати співробітників посольства Росії  в причетності до шпигунської діяльності. Російським дипломатам дали два тижні, щоб  вони могли залишити країну.

У Києві відновлює роботу посольство Нідерландів: подробиці

Посольство розпочало свою роботу у Києві (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини