Головна Новини Політика зовнішня політика У Карабаху знову розстріляли російських військових: кого підозрюють
commentss НОВИНИ Всі новини

У Карабаху знову розстріляли російських військових: кого підозрюють

Раніше під вогонь азербайджанських військових потрапила машина із вищими російськими офіцерами

22 вересня 2023, 18:31 comments1712
Поділіться публікацією:

Сьогодні з'явилася інформація про те, що ще один автомобіль з російськими військовими, так званими миротворцями, був обстріляний у Нагірному Карабаху, внаслідок чого одного "миротворця" ліквідовано, а інший отримав поранення. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив український журналіст Юрій Бутусов.

У Карабаху знову розстріляли російських військових: кого підозрюють

Російський військовий в Карабасі

"Цього разу своє ставлення до росіян висловили вірменські збройні формування. Саме вони підозрюються у розстрілі автомобіля", — пише Юрій Бутусов у своєму телеграм-каналі.

Раніше 20 вересня під час обстрілу "миротворців РФ" загинув заступник командира російського контингенту, капітан 1-го рангу Іван Ковган та ще кілька військових. Відомо, що Іван Ковган офіційно обіймав посаду заступника командувача підводних сил Північного флоту РФ. Його відправили в Нагірний Карабах лише два місяці тому. В обстрілі звинуватили азербайджанських військових, а президент Азербайджану Ільхам Алієв зателефонував президентові Росії Володимиру Путіну і вибачився за цей інцидент.

"Ільхам Алієв вибачився і висловив глибокі співчуття з приводу трагічної загибелі в Карабаху 20 вересня військовослужбовців Російського миротворчого контингенту (РМК). Підкреслено, що буде проведено ретельне розслідування того, що сталося, і всі винні понесуть відповідальність", — каже він.

Російський миротворчий контингент у Нагірному Карабаху розташований у регіоні на підставі заяви про припинення вогню, підписаної лідерами Азербайджану, Вірменії та Росії за наслідками Другої карабахської війни. Термін перебування миротворчого контингенту Російської Федерації визначено у 5 років з моменту підписання угоди (9 листопада 2020 року), з автоматичним продовженням на черговий 5-річний період, якщо жодна із сторін угоди не заявить за 6 місяців до закінчення терміну про намір припинити застосування даного становища. Російський миротворчий контингент розміщений вздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху та вздовж Лачинського коридору.

Чисельність російського миротворчого контингенту – 1960 військовослужбовців зі стрілецькою зброєю, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки, по 4 вертольоти Мі-8 та Мі-24.

Тим часом, глава Єврокомісії розповіла, від чого залежатиме швидкість вступу України до ЄС.

Арестович передбачає вибух "інформаційної бомби" в Україні.

А у Севастополі знову потужний вибух: новий "приліт".  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини