Головна Новини Політика зовнішня політика У Кабміні повідомили, коли Україна отримає контроль над кордоном з Росією на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні повідомили, коли Україна отримає контроль над кордоном з Росією на Донбасі

Рішення прийняли з ініціативи Арсена Авакова

25 лютого 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

У Кабінеті міністрів України заявили, що наша країна планує отримати контроль над російсько-українським кордоном на окупованих територіях Донецької та Луганської області до 2025 року. Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 24 лютого.

У Кабміні повідомили, коли Україна отримає контроль над кордоном з Росією на Донбасі

Фото: Google

На засіданні Кабміну були внесені відповідні зміни до Стратегії інтегрованого управління кордонами на період до 2025 року. Повідомляється, що ініціатором ухвалення такого рішення стало міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

У документі сказано, що після відновлення контролю над кордоном в межах окремих районів Донецької та Луганської областей необхідно забезпечити готовність до посиленої охорони ділянки.

Також відповідно до ініціативи будуть заплановані необхідні заходи з відновлення охорони кордону між Україною і Росією на окупованій сьогодні території Донбасу.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування.

За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, попри численні докази її вторгнення в Україну.

Кордон Росії та України після початку війни фактично контролюється службами РФ і підконтрольними Росії бойовиками в ОРДЛО.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року, коли відбувся незаконний "референдум", який не визнали Україну і країни-члени міжнародної спільноти.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, навіщо Росія роздає паспорти на Донбасі.

Читайте також про контакти між Байденом і Зеленським.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини