Головна Новини Політика зовнішня політика У Ізраїлі порівняли ХАМАС із нацистами, назвавши "сучасними варварами"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ізраїлі порівняли ХАМАС із нацистами, назвавши "сучасними варварами"

Біньямін Нетаніяху зробив заяву під час сьогоднішнього візиту британського прем'єра Ріші Сунака до Ізраїлю

19 жовтня 2023, 19:40
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніяху під час сьогоднішньої спільної заяви з прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком, який відвідує єврейську державу в рамках візиту солідарності, дав зрозуміти, що жодних компромісів із ХАМАСом бути не може. Про це повідомляють "Коментарі". Ісламістів він порівняв із нацистами, назвавши "монстрами".

У Ізраїлі порівняли ХАМАС із нацистами, назвавши "сучасними варварами"

Біньямін Нетаніяху

За його словами, війна з джихадистами, які жорстоко вбили 7 жовтня 1200-1300 переважно мирних ізраїльтян, буде "довгою і важкою". При цьому самих хамасівців ізраїльський прем'єр назвав "сучасними варварами" та "найгіршими монстрами на планеті".

"Я ціную той факт, що ви направляєте до регіону деякі свої військові сили, — заявив ізраїльський прем'єр. — Ми обговорили практичну співпрацю і я ціную це".

Звертаючись до Сунака, Нетаніяху порівняв сьогоднішнє становище Ізраїлю з боротьбою Британії під час Другої світової війни, коли вона відбивалася від агресії гітлерівської Німеччини.

"Прем'єр-міністр, 80 років тому весь цивілізований світ підтримав вас у важку годину. Зараз наша найважча година. Це найважча година у світі. Нам потрібно триматися разом. Ми хочемо перемогти. Я ціную вашу підтримку. Ми повинні перемогти разом. Це буде довга війна. Нам потрібна ваша постійна підтримка. Будуть і злети, і падіння, і труднощі. Люди тут єдині. Народ Ізраїлю дуже згуртований. Це справедлива війна проти сучасних варварів, найгірших монстрів на планеті", — заявив Біньямін Нетаніяху.

Нагадаємо, що слідом за США Британія надіслала до Східного Середземномор'я свій флот для підтримки Ізраїлю. На думку аналітиків, їхнє завдання стримувати можливе бажання Ірану приєднатися до нападу на Ізраїль.

Тим часом, важливе відомство у Словаччині може очолити антиукраїнський політик.

Європарламент присудив премію Сахарова.

А Рада дала старт забороні УПЦ МП: про що говорить це рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини