Головна Новини Політика зовнішня політика У Хорватії відмовили в притулку уродженцям Чечні: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Хорватії відмовили в притулку уродженцям Чечні: в чому причина

Вони виїхали з РФ через небажання воювати

17 квітня 2023, 11:43
Поділіться публікацією:

Суд у Хорватії відмовив п’ятьом уродженцям Чечні у статусі політичних біженців та наданні міжнародного захисту. Тепер вони можуть бути депортовані назад до Росії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на проєкту Радіо Свобода Кавказ.Реалії.

У Хорватії відмовили в притулку уродженцям Чечні: в чому причина

Хорватія відмовила чеченцям у притулку

"Перекладачі, які брали участь у суді, розповіли, що відмова була винесена без будь-яких доказів і заснована на одних лише припущеннях, що претенденти на захист є ісламістськими екстремістами. Дуже упереджене рішення", – каже представник "Асамблеї чеченців Європи" Іса Дадуєв. 

Уродженці Чечні, які перебувають у Хорватії, заявили серед причин еміграції, зокрема, небажання брати участь у війні Росії проти України. Зараз вони залишаються в центрі для мігрантів, звідки їх можуть випустити як для проїзду в іншу країну, так і депортувати до Росії.

Наразі остаточне рішення хорватської влади з цього питання невідоме.

Нагадаємо, що напередодні з українського полону до Грозного повернулися 5 чеченців, яких розкритикував голова Чечні Рамзан Кадиров.

"Я вважаю, що у чеченського воїна не повинно бути жодних причин опинитися в полоні. Виправдання можуть бути різні, але як би там не було, воїн повинен довести, що у нього не було іншого виходу. І довести це потрібно, повернувшись на передову, — заявив Кадиров. — Тому я не зустрівся з тими, хто повернувся. Це питання честі не тільки окремо взятого бійця, але й питання честі всього підрозділу, всього полку, в якому бійці служать. Нехай доведуть, що вони не уникали бою, не боялися зустрітися з ворогом, і не шукали можливості скласти зброю та врятуватися від куль”. 

Для цього їм запропоновано знов повернутися на передову.

На Великдень в Україну з полону повернулися 130 українських полонених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини