Головна Новини Політика зовнішня політика У Гонконзі відсторонили депутатів через недостатній патріотизм
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гонконзі відсторонили депутатів через недостатній патріотизм

Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників прийняв постанову, яка дозволяє виключати депутатів із ради, якщо ті становлять загрозу національній безпеці

11 листопада 2020, 17:30
Поділіться публікацією:

Кількох депутатів Гонконского ради виключили, бо вони недостатньо патріотично налаштовані.

У Гонконзі відсторонили депутатів через недостатній патріотизм

Фото: BBC Ua

Призначена Пекіном адміністрація позбавила повноважень чотирьох опозиційних депутатів міської Законодавчої ради. Решта 15 депутатів-демократів заявили, що на підтримку колег теж підуть з посад.

Напередодні постійний комітет Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП) прийняв постанову, наділити главу міста правом виключати депутатів із ради, якщо ті становлять загрозу національній безпеці. В цьому випадку чиновники виявили недостатньо патріотизму.

Новий закон розширює повноваження виконавчої влади, поліції і спецслужб виносити рішення про покарання аж до довічного ув'язнення. Це рішення не схвалили багато країн і правозахисні організації, а багато громадські рухи Гонконгу оголосили про припинення своєї діяльності через загрозу репресій.

Депутати, яких виключили з ради, представляли Громадянську партію.

"Якщо боротьба за демократію і права людини веде до виключення, то я пишаюся тим, що мене виключили", — заявив Квок Ка Кі, один з депутатів, яких звільнили.

"Дискваліфікація депутатів — повністю суперечить правовим процедурам та основні права людини", — додав Денніс Квок, ще один виключений чиновник.

Влада заявляє, що якщо опозиційні депутати просять зовнішні сили про втручання в справи міста, можуть загрожувати національній цілісності та безпеки.

На прес-конференції місцева влада заявила, що політики, які не відповідають певним вимогам, продовжувати працювати в раді не можуть.

"Рішення Постійного комітету ВЗНП є конституційним, законним і обґрунтованим", — вважає влада Гонконгу.

Влада додають, що різні точки зору вітаються, але якщо дотримуватися в "відповідної манері".

Також в місті оголосили заборони на виконання деяких пісень, з бібліотек вилучають книги, а поліція Гонконгу відкрила "гарячу лінію" для анонімних доносів на дисидентів.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" повідомляли, що президент Франції закликав переглянути правила Шенгенської зони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини