Головна Новини Політика зовнішня політика У ЄС розповіли, чи видаватимуть Україні ухилянтів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС розповіли, чи видаватимуть Україні ухилянтів

Україна припустила можливість звернення до європейських країн за екстрадицією ухилянтів, які перетнули кордон незаконно

7 вересня 2023, 18:59 comments1577
Поділіться публікацією:

Австрія не видаватиме Києву українців призовного віку, придатних до військової служби, заявили в МВС республіки. Про це повідомляють "Коментарі".

У ЄС розповіли, чи видаватимуть Україні ухилянтів

Австрія - нейтральна країна

"Це було б масовим зазіханням на нашу державність, ми б ніколи цього не зробили", — заявили в австрійському МВС. Там пообіцяли, що навіть якщо до Відня надійде офіційний запит на депортацію ухилянтів, його проігнорують".

"Це було б спробою втручання у нашу систему надання притулку та в нашу державність, Австрія не може піти на це", — повідомили там.

Нагадаємо, що Австрія під час Другої світової війни була окупована частково американськими, частково – радянськими військами. Щоб уникнути поділу країни, Австрія, СРСР та США обрали нейтральний статус для австрійської республіки. Його вона дотримувалась усі роки Холодної війни і залишається йому вірною і зараз. Австрія не стала членом НАТО або Організації Варшавського договору як до 1991 року, так і зараз — залишається поза Північноатлантичним альянсом.

Як інші нейтральні країни європейського континенту – Швейцарія, Ірландія, Мальта – Австрія не постачає зброї ні Україні, ні РФ, намагаючись не ставати на жодну зі сторін військового конфлікту.

Раніше глава фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія заявив, що військовозобов'язаних українців, які залишили Україну за підробленими довідками про непридатність до служби, можуть екстрадувати додому. Але представник президента в парламенті Федір Вениславський запевнив, що масової екстрадиції чоловіків-ухилянтів в Україну з-за кордону не буде, оскільки це неможливо через складність юридичної процедури.

За приблизними оцінками, у країнах Європейського Союзу можуть перебувати близько 600 тисяч українських ухилянтів, які ховаються від призову.

Тим часом, ВСУ застосували нову тактику боротьби з російськими гелікоптерами.

Стало відомо, чим син Медведєва займався на окупованих територіях України.

А сотні жителів Кариб залишають будинки: острів йде під воду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 вересня 2023, 18:04

Корумповані нацисти і їх юдейські ідеологи, сприймають облизня. Оце так вереск підніметься, це ж рабів не буде вистачати, а раптом самим награбоване доведеться захищати. Ще до однієї друзки потопельник не дотягнувся.


Новини