Головна Новини Політика зовнішня політика У Держдепі розповіли, чому Байден не дзвонить Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі розповіли, чому Байден не дзвонить Зеленському

Розмова повинна відбутися найближчим часом

25 березня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

У Державному департаменті США розповіли про те, чому глава Білого дому Джо Байден досі не подзвонив президенту України Володимиру Зеленському та повідомили, коли може відбутися телефонна розмова між главами держав. Про це заявив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент в коментарі виданню "Голос Америки".

У Держдепі розповіли, чому Байден не дзвонить Зеленському

Фото: Reuters

За його словами, телефонна розмова між лідерами США і України в будь-якому випадку відбудеться найближчим часом і він в цьому впевнений. Однак Кент зазначив, що розмова президентів необхідно підкріпити конкретними діями.

На питання журналістки про те, чому Байден вже встиг поговорити з багатьма лідерами, але не із Зеленським, дипломат сказав, що в США хочуть, щоб Україна досягла успіху, для чого потрібно робити правильні заходи і проводити всі необхідні реформи.

Кент сказав, що між країнами важливо перш за все довіра у відносинах. Він також зазначив, що найголовніше — це щоб Володимир Зеленський провів виконав всі обіцянки, за які його вибрав український народ. Дипломат нагадав, що партію "Слуга народу" вибрали за обіцянки проводити реформи і привносити зміни.

Довідка: Джо Байден здобув перемогу на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців в історії. У грудні його перемогу офіційно затвердила колегія вибірників.

Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши цей пост у віці 78 років.

Раніше "Коментарі" повідомляли, коли можна очікувати зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена.

Читайте також про нову стратегію України щодо повернення Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини