Головна Новини Політика зовнішня політика У Держдепі пояснили, чому рф заробляє на нафті й газу більше, аніж до війни з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі пояснили, чому рф заробляє на нафті й газу більше, аніж до війни з Україною

Амос Хохштайн підтвердив, що на сьогодні Росія заробляє на експорті енергоресурсів більше

10 червня 2022, 00:01
Поділіться публікацією:

Сьогодні рф отримує з продажу нафти і газу більше грошей, аніж до початку війни проти України. Це підтвердив співробітник Держдепу США з енергетичних питань Амос Хохштайн. Це сталося через зростання цін світовому ринку. Відтак, таке здорожчання компенсує антиросійські санкції, про це  пише Reuters.

У Держдепі пояснили, чому рф заробляє на нафті й газу більше, аніж до війни з Україною

рф продовжує добре заробляти на нафті (фото з відкритих джерел)

На запитання  членів підкомітету Сенату по Європі і співпраці в галузі регіональної безпеки, про те, чи справді Росія тепер заробляє більше, радник відповів, що не може цього заперечувати.

 Автори матеріалу нагадали, що Європа та Америка домовилися між собою про заборону імпорту нафти з росії. Таке рішення погано вплинуло на її продаж, але призвели до зростання ціни на світовому ринку.

 Радник з енергетичних питань Хохштайн пояснив, що зростання попиту на нафту після пандемії коронавірусу виявилося набагато вищим, аніж передбачали. 

 На фоні санкцій рф збільшила продажі своєї нафти до Китаю та Індії. 

 Хохштайн також оцінив європейські санкції на страхування танкерів з російською нафтою.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про санкції Зеленського проти Путіна. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про санкції проти російського президента Володимира Путіна, його топ-оточення, низки інших персон із країни-агресора. Відповідний указ опубліковано на сайті президента України 9 червня. Політичний експерт Світлана Кушнір упевнена, що санкції проти Путіна, його оточення, членів уряду РФ, а також 261 ректорів ВНЗ – це правильно.Політолог Дмитро Воронков припускає, що ці санкції з боку Володимира Зеленського введені саме зараз із, як мінімум, двома цілями. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини