Головна Новини Політика зовнішня політика У Брюсселі обговорять якість впровадження реформ в Україні, прописаних в Угоді про асоціацію з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Брюсселі обговорять якість впровадження реформ в Україні, прописаних в Угоді про асоціацію з ЄС

На засіданні також приділять увагу збройній агресії Росії, гуманітарним питанням та питанню безпеки на окупованих територіях

5 лютого 2021, 15:26
Поділіться публікацією:

11 лютого у столиці Бельгії Брюсселі розпочнеться засідання Ради асоціації Україна — Європейський Союз. Відповідне повідомлення опубліковано на офіційному урядовому порталі.

У Брюсселі обговорять якість впровадження реформ в Україні, прописаних в Угоді про асоціацію з ЄС

Рада асоціації Україна-ЄС відбудеться 11 лютого. Фото: відкриті джерела

Під час засідання особливу увагу приділять особливостям та якості реалізації усіх реформ в Україні, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, прогрес в імплементації її положень, а також майбутні кроки, необхідні для продовження процесу політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

Окрім цього, члени Ради планують обговорити шляхи протидії збройній агресії Росії, питання безпеки та гуманітарної ситуації в контексті COVID-19, в окупованому Криму та Донбасі.

Засідання Ради асоціації відбудеться вже всьоме і буде спрямоване на розвиток домовленостей, закріплених за результатами 22-го Саміту Україна — ЄС. На ньому були досягнені амбітні та масштабні плани, які потребують погодження низки кооперативних зусиль.

"Йдеться, зокрема, про запуск процесу всеохоплюючого огляду досягнення цілей Угоди, подальшого просування з питань цифрової економіки, зеленого курсу, укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (ACAA), а також визначення конкретних часових термінів проведення першого засідання кібердіалогу Україна – ЄС у 2021 році", — зазначається у повідомленні Уряду.

Зустріч проходитиме на високому рівні. У ній візьмуть участь прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, з боку ЄС — Віце-президент Європейської комісії, високий представник із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель. Також присутнім на зустрічі буде Комісар ЄС з питань політики сусідства та переговорів з розширення ЄС Олівер Вергеї.

Нагадаємо, більш ніж половина населення України не схвалює реформи, передбачені Угодою про асоціацію з ЄС, про це свідчать дані опитування громадської думки. Згідно з даними, показник незадоволення реформами у цьому році вже зріс на кілька відсотків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини