Головна Новини Політика зовнішня політика У Білорусі запровадили страту за держзраду
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі запровадили страту за держзраду

Санкція поширюється на держслужбовців та військових

25 березня 2023, 11:23
Поділіться публікацією:

З сьогоднішнього дня в Білорусі набули чинності норми кримінального кодексу, які передбачають страту за державну зраду. Щоправда, поширюються драконівські заходи лише на держслужбовців та військових. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

У Білорусі запровадили страту за держзраду

Лукашенко не довіряє своєму оточенню та держслужбовцям

Документом передбачено покарання у вигляді страти або довічного ув'язнення. Також законодавчими новаціями режиму Лукашенка передбачено тривалі тюремні терміни за "пропаганду тероризму, дискредитацію збройних сил, інших військ та військових формувань, воєнізованих організацій та порушення вимог щодо захисту державних секретів".

Крім того, з 3 до 10 діб збільшено термін затримання осіб, підозрюваних у скоєнні держзради, змові чи інших діях з метою захоплення державної влади, а також у шпигунстві та агентурній діяльності. У той же час поправки передбачають звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які здійснювали підготовку до диверсії, але відмовилися від своїх намірів і сприяли запобіганню злочину.

Нагадаємо, що у війні Росії проти України режим Лукашенка підтримує Путіна, надаючи йому посильну допомогу. При цьому поки що збройні сили Білорусі не взяли безпосередньої участі у війні проти України. Проте, за словами самого Лукашенка, представники білоруського спецназу брали участь у бойових операціях в Україні. А серед взятих ЗСУ у полон вагнерівців є білоруси.

Водночас, на боці України борються противники поглинання Білорусі Росією – добровольці полку імені Кастуся Калиновського. Ймовірно, новації у кримінальному законодавстві режиму Лукашенка спрямовані проти них та ймовірних їх прихильників серед держапарату Білорусі та армії.

Тим часом, у Криму окупанти створюють ще одне ПВК. А Зеленський пояснив, чому затримується український контрнаступ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алексанр

27 березня 2023, 13:07

Так Лукакашку первого и шпокнут.


Новини