Головна Новини Політика зовнішня політика У Білому домі розповіли, хто був ініціатором розмови Байдена з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі розповіли, хто був ініціатором розмови Байдена з Путіним

Переговори Джо Байдена та Володимира Путіна відбудуться 30 грудня

30 грудня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Високопосадовець  адміністрації Байдена Ентоні Блінкен минулої середи спілкувався з міністрами закордонних справ у Франції, Німеччині та Великій Британії. Розмови відбулися напередодні четвергової телефонної розмови лідерів двох великих країн –США та Росії Джо Байдена та  Володимира Путіна, пише "Голос Америки".

  У Білому домі розповіли, хто був ініціатором розмови Байдена з Путіним

Байден і Путін (фото з відкритих джерел)

За повідомленням американського Держдепу, держсекретар Сполучених Штатів та очільники  європейських дипломатичних відомств обговорювали спільну координацію зусиль, щоб протистояти  силовій агресії РФ стосовно нашої країни й "підтвердили консенсус між союзниками та партнерами, що такі дії  Росії призведуть до масштабних наслідків та значних витрат".

 Також учасники розмови дали підтвердження щодо підтримки незалежності, суверенітету та цілісності  українських територій.

 Зокрема, представники Держдепу напередодні розмови двох президентів проінформували, що діалог з очільником Росії буде проведений за тісної координації союзників з Європи та України.

 Разом з тим, спілкування між американським очільником та його російським колегою проходить за запитом влади Росії. Як наголосив посадовець адміністрації Байдена, проводячи брифінг,  він не може розповісти з якої причини вони просили про цю розмову.

 За словами Блінкена, обидва лідери мають переконання про цінність таких перемовин і  те,що кілька тижнів маємо стан кризи з причини стягнення військових сил РФ. Тому таке залучення високого рівня важливе, щоб цю ситуацію виправити і вибудувати новий шлях, аби вирішити наявну деескалацію. Також він дав запевнення, що по закінченні перемовин, Сполучені Штати дадуть всю інформацію європейським союзникам та нашій країні.

 Перед цими перемовинами  президентів, американський держсекретар мав спілкування з очільником України.

 Після розмови з Володимиром Зеленським, Блінкен повідомив  в соціальних мережах, що представники американської адміністрації  будуть і надалі проводити консультації з нашою країною, європейськими однодумцями та партнерами  з Альянсу, інформуючи  про власні дипломатичні зусилля, аби стримати подальшу агресію Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Білому домі повідомили, що Байден вимагатиме від Путіна.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини