Головна Новини Політика зовнішня політика У Байдена готують нові жорсткі санкції проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена готують нові жорсткі санкції проти Росії

У Білому домі хочуть оновити пакет санкцій

23 лютого 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Адміністрація нового президента США Джо Байден готує пакет нових санкцій проти Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального. У Білому домі планують координуватися з європейськими союзниками по даному питанню. Про це повідомили високопоставлені джерела в американській адміністрації, передає видання "Politico".

У Байдена готують нові жорсткі санкції проти Росії

Фото: Комерсант

Сполучиться, що адміністрація Джо Байдена хоче оновити список санкцій пакет проти Росії, який був підготовлений попередньою адміністрацією президента Дональда Трампа через отруєння Олексій Навальний.

За словами високопоставленого чиновника з оточення Байдена, в Білому домі не сидітимуть склавши руки, і спостерігати за порушенням прав людини.

Відзначається, що новий пакет санкцій повинен стати першим кроком команди Джо Байдена для того, щоб залучити Росію до відповідальності за порушення прав людини.

Олексій Навальний був отруєний отрутою "Новачок" влітку 2020 року, після чого його вивезли з Росії на лікування до Німеччини. Через кілька місяців реабілітації Навальний заявив про намір повернутися в Росію.

Опозиціонера заарештували в московському аеропорту відразу після посадки, після чого засудили до 2 років і 8 місяців тюремного ув'язнення, замінивши умовний термін на реальний.

Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників. Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім президентом США на момент інавгурації, зайнявши пост у віці 78 років.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в США пообіцяли допомогти Україні у звільненні окупованих територій.

Читайте також про роль США в поверненні Криму Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

23 лютого 2021, 17:10

Против Северного потока 2 уже ввели https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/ssha-vveli-novye-sankcii-protiv-sudna-kotoroe-stroit-gazoprovod-severnyy-potok-2


Новини