Головна Новини Політика зовнішня політика Туреччина продовжить військову співпрацю з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина продовжить військову співпрацю з Росією

Про подальшу співпрацю дві країни домовилися на діловій зустрічі

30 грудня 2020, 08:20
Поділіться публікацією:

Дві країни — Росія і Туреччина планують продовжити свою військову співпрацю попри санкції з боку Америки. Про це повідомив глава міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров під час зустрічі з турецьким представником Мевлютом Чавушоглу.

Туреччина продовжить військову співпрацю з Росією

Росія і Туреччина продовжать військову співпрацю. Фото: Gazeta.ru

Завдяки цій співпраці обидві країни хочуть розширити військово-технічне співробітництво. Також Туреччина нагадала про наміри придбання зброї ЗРК С-400 — російської зенітної ракети.

Раніше зі схожим візитом Чавушоглу відвідав Москву. Зустріч відбулася в Сочі в рамках восьмого засідання Спільної групи стратегічного планування.

Нагадаємо, що Росія давно співпрацює з Туреччиною. Вони заключили контракт на постачання чотирьох дивізіонів С-400, які коштують 2,5 мільярда доларів ще у 2017 році. У 2019-му російські зенітно-ракетні системи були передані країні-союзниці.

Таке товаришування засудила Америка. За словами представників США, купівля подібної зброї може надати росіянам секретну інформацію. Проте Анкара дослухатися не стала.

Раніше повідомлялося, що Туреччина відмовилася купувати російську вакцину від коронавірусу, адже препарат не відповідає лабораторній практиці.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Туреччина змінює правила в’їзду в країну. Тепер туристів, які мріють відпочити в Туреччині, зобов’яжуть мати при собі негативний ПЛР-тест для в’їзду в країну.

Особи, у яких не виявиться негативного результату аналізів на коронавірус, не допускатимуться до вильоту взагалі. Подібні ковідні обмеження не стосуються пасажирів молодше 6 років. Загалом негативні ПЛР-тести разом з іншими необхідними для потрапляння на рейс документами вимагатимуть в Туреччині до 1 березня. Крім авіасполучення, подібні правила діятимуть і на морських та наземних кордонах країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини