Головна Новини Політика зовнішня політика Трампа заарештували у суді
commentss НОВИНИ Всі новини

Трампа заарештували у суді

Поки що арешт формальний, але екс-президента звинувачують по 37 пунктах

13 червня 2023, 23:52
Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп у вівторок прибув до будівлі федерального суду міста Майамі у штаті Флорида, де його формально заарештували у справі про неналежне поводження із секретними документами. Про це, як повідомляють "Коментарі", повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

Трампа заарештували у суді

Трамп

Після прибуття до суду Трампа взяли під варту та помістили під арешт – у його випадку це формальна процедура, яка передує оголошення звинувачень суддею, тому на нього не одягали кайданки та не робили "фото для арешту".

Суд заборонив будь-яку трансляцію, а також фото- та відеозйомку під час слухання, але очікується, що екс-президент США не визнає себе винним за жодним пунктом обвинувачення. Після цього з нього знімуть арешт, а потім він має виступити перед своїми прихильниками на анонсованому заході. Біля будівлі суду в Майамі зібралися кілька сотень прихильників колишнього президента, які вигукували гасла та тримали плакати на його підтримку; були й ті, хто виступає проти нього.

Трампу загалом висунули 37 пунктів звинувачення у зв'язку з свідомим приховуванням інформації про національну оборону, змову з метою перешкоджання органам юстиції, приховування документа в рамках федерального розслідування та з корупційним елементом, а також надання неправдивих заяв. Найважчі з цих пунктів, пов'язані із приховуванням документів, передбачають покарання до 20 років позбавлення волі. У обвинувальному акті Мін'юсту США вказано, що Трамп зберігав у своїй приватній резиденції Мар-а-Лаго у штаті Флорида документи, пов'язані з оборонним та збройним потенціалом США та іноземних держав, ядерною програмою США, військовими вразливістю США та союзників, а також планами на випадок нападу США.

Нагадаємо, що Трамп залишається вірогідним кандидатом у президенти США від Республіканської партії.

Тим часом, у Генштабі ЗСУ відреагували на останні заяви Путіна.

У Кремлі відповіли на передачу Україні боєприпасів із збідненим ураном.

А російського телеведучого екстрено госпіталізовано до кардіології.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини