Головна Новини Політика зовнішня політика "Тотальний контроль": ГУР прокоментувало ситуацію з заявленим переміщенням до Білорусі ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

"Тотальний контроль": ГУР прокоментувало ситуацію з заявленим переміщенням до Білорусі ядерної зброї

Путін заявив про переміщення до Білорусі тактичної ядерної зброї

29 березня 2023, 14:57
Поділіться публікацією:

Разом з партнерами з інших країн ГУР МО України контролює можливе розміщення ядерної зброї і на території Білорусі, і відстежує ситуацію всередині Росії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву представника ГУР МО України Андрія Черняка, зроблену в коментарі для ТСН.ua.

"Тотальний контроль": ГУР прокоментувало ситуацію з заявленим переміщенням до Білорусі ядерної зброї

Лукашенко - союзник Путіна

"Ми контролюємо ситуацію, яка відбувається на території Білорусі, зокрема де розташовані російські підрозділи. Контролюємо ситуацію і всередині Росії, – прокоментував Андрій Черняк. - Це в пріоритеті не тільки в українських спецслужбах, а й у світового співтовариства. Тотальний контроль. Поки що ми бачимо інформаційну акцію на рівні заяв та слів, не більше".

Нагадаємо, що напередодні в інтерв'ю Путін заявив, що  у Білорусі до 1 липня буде готове сховище для тактичної ядерної зброї РФ. Тут розмістять російські тактичні ядерні боєприпаси, а також розпочнуть підготовку білоруських екіпажів літаків, які можуть використовувати ядерну зброю. Військовий злочинець зазначив, що Росія вже розмістила у Білорусі комплекс "Іскандер", який також може бути носієм ядерної зброї. При цьому Путін з одного боку "перевів стрілки" на Лукашенка, який нібито запропонував розмістити в Білорусі ядерну зброю, з іншого — послався на практику розміщення тактичної ядерної зброї США в Європі.

"Ми домовилися, що ми зробимо те саме, не порушуючи своїх міжнародних зобов'язань щодо нерозповсюдження ядерної зброї, — заявив Путін. — Ми вже допомогли нашим білоруським колегам переобладнати їхні літаки. 10 літаків готових до застосування такого типу зброї. Ми вже передали в Білорусь наш ефективний комплекс "Іскандер". Він також може бути носієм. З 3 квітня приступаємо до навчання екіпажів. І з 1 липня закінчуємо будівництво сховища для зберігання тактичної ядерної зброї на території Білорусі". 

Тим часом, стало відомо, що Путін принизив Китай одразу після візиту Сі Цзіньпіна. Швеція критично відреагувала на шантаж Угорщини щодо вступу до НАТО. А Пекін відреагував на запрошення Зеленського для Сі Цзіньпіна відвідати Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини