Головна Новини Політика зовнішня політика Топ 5 фінансових донорів для України у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ 5 фінансових донорів для України у 2023 році

Станом на квітень найбільше фінансової допомоги Україні надали ЄС, США та МВФ.

28 квітня 2023, 16:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від початку війни західні союзники та партнери намагаються допомогти Україні військовою технікою, однак для виживання країни також важлива фінансова підтримка. Портал "Коментарі" з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка повідомляє про п’ять країн, які надали найбільше фінансової допомоги Україні у 2023 році.

Топ 5 фінансових донорів для України у 2023 році

Країни, що найбільше допомогли фінансово Україні. Фото з відкритих джерел

Народний депутат України Ярослав Железняк повідомив п’ять країн, які найбільше надали фінансової підтримки для функціонування країни.

Станом на кінець квітня рейтинг очолює Європейський Союз, який надав 6,5 млрд доларів фінансової допомоги для України. На другому місці розташувались Сполучені Штати – 3,5 млрд доларів, а трійку лідерів замикає Міжнародний валютний фонд – 2,7 млрд доларів. Канада надала Україні 1,7 млрд доларів, а Велика Британія — 498 млрд доларів.

Загалом міжнародна фінансова підтримка для України вже перевищила позначку у 15 млрд доларів.

Наразі відомо, що Євросоюз планує протягом року виділити Україні загальну суму у розмірі 18 млрд євро, кожного місяця по 1,5 млрд євро. А США заклали у свій бюджет економічну та бюджетну допомогу на суму 13,37 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Укрпошта" зазнала значних збитків: оприлюднені цифри за 2022 рік вказують на суму у понад один мільярд гривень. Значна сума втрат сталась через коливання курсу та знищені активи на тимчасово окупованих територіях України.

Також "Коментарі" писали про зауваження голови НБУ Андрія Пишного, який сказав, що зміни до бюджету, які передбачають додаткові витрати на військових можуть негативно вплинути на співпрацю з міжнародними партнерами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини