Головна Новини Політика зовнішня політика Тарас Чорновіл: Європа все-таки «потрапила в пастку», заготовлену Путіним за допомогою «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарас Чорновіл: Європа все-таки «потрапила в пастку», заготовлену Путіним за допомогою «Північного потоку-2»

Вперше в історії ціна на газ в Європі перевищила позначку в 1000 доларів за тисячу кубометрів

29 вересня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Європа все-таки "потрапила в пастку", заготовлену їй Путіним за допомогою "Північного потоку-2". Німців і інших легковірних і економних європейців заманювали на підтримку "Північного потоку-2" обіцянками наднизьких демпінгових цін. А отримали те, про що їх українці разом з поляками попереджали: вперше в історії ціна на газ в Європі перевищила позначку в 1000 доларів за тисячу кубометрів. Для порівняння — у вересні 2020-го газ для європейців коштував 161,3 долара за ті ж тисячу кубів. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політичний експерт Тарас Чорновіл.

Тарас Чорновіл: Європа все-таки «потрапила в пастку», заготовлену Путіним за допомогою «Північного потоку-2»

Північний потік-2 Фото з відкритих джерел

"І тут нічого нового. Заманили обіцянками низьких цін. Європейці оперативно переорієнтували чимало галузей під газ і відклали енергозбереження та переорієнтацію на інші джерела. Також допустили критичні помилки, дозволивши Росії стати реальним монополістом. Північна Африка, Норвегія, скраплений газ з США, сланцевий газ — все це загальмували. А далі досить тільки закрити кришку мишоловки. Термінові спроби Норвегії врятувати ситуацію при істеричному попиті знизили ціни тільки на пару днів ", — зазначив політолог.

Тарас Чорновіл додає, зараз штучним дефіцитом Путін змушує Європу відмовитися від вимог Енергетичної Хартії, внутрішніх норм ЄС і прискорено провести сертифікацію і запустити трубу. Про альтернативу додаткової прокачки через Україну в Росії навіть говорити не бажають.

"Західні партнери, запанікувавши, переконують себе, що кращий вихід з пастки — це виконати вимоги газового терориста. А тоді він відразу принесе їм удосталь газу і щастя на блюдечку. Мабуть недостатньо ми їх попереджали ", — зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після виборів до Бундестагу запуск "Північного потоку-2" може бути відкладений.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини