Головна Новини Політика зовнішня політика "Талібан" заборонив афганкам працювати в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

"Талібан" заборонив афганкам працювати в ООН

Представники ООН зустрінуться з владою у Кабулі, щоб прояснити ситуацію

5 квітня 2023, 10:58
Поділіться публікацією:

Радикальний рух ісламізму "Талібан" заборонив афганським співробітницям Організації Об'єднаних Націй працювати на території Афганістану. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

"Талібан" заборонив афганкам працювати в ООН

Таліби обмежили участь афганських жінок в структурах ООН

"Різними каналами нам повідомили, що заборона поширюється на всю країну", — заявив офіційний представник генсека ООН Стефан Дюжаррик. Він назвав цю заборону "неприйнятною і відверто незрозумілою", вона може "підірвати здатність гуманітарних організацій надавати допомогу тим, хто її найбільше потребує".

Раніше повідомлялося, що заборона на роботу мешканок Афганістану в ООН поширюється лише на східну провінцію Нангархар.

Представники ООН мають намір зустрітися з владою у Кабулі у середу, щоб прояснити ситуацію.

У грудні 2022-го таліби запровадили заборону на роботу жінок у неурядових організаціях (НУО). Після масових міжнародних протестів заборона була пом'якшена принаймні у сфері охорони здоров'я. Та заборона не поширювалася на установи ООН.

З моменту приходу до влади у серпні 2021 року таліби запровадили в Афганістані низку обмежень для жінок. Крім того, музика, соціальні мережі та відеоігри були оголошені поза законом.

Тим часом, експерти розповіли, якою буде економіка України після перемоги та які професії матимуть попит. Екс-президент США заявив, що шкодує через те, що змусив Україну відмовитися від ядерної зброї. А польські фермери загрожують зірвати візит Зеленського. В чому причина — пояснює експерт.

"Коли відкрилися кордони для українського продовольства, було домовлено, що воно піде транзитом через Євросоюз. І здебільшого так і є. Проте значно більше, ніж до війни, з'явилось квот для українських зернових культур, м'яса, іншої аграрної продукції, – розповідає експерт. – І чимала її частина осідає у ЄС. Тоді як дрібні фермери Євросоюзу не можуть продавати свою аналогічну продукцію. Справа могла б вирішити виділення ще більших дотацій для них. Але ЄС, як я вже зазначав, і так майже половину бюджету витрачає на це. І зараз, коли ще треба допомагати Україні (фінансово, матеріально), збільшувати витрати на підтримку європейських фермерів не реально. Звідси й конфлікт. Як ми далі регулюватимемо ці проблеми після того, як станемо частиною ЄС, побачимо тоді, коли це й станеться".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини