Головна Новини Політика зовнішня політика То чий же Крим: українське посольство відреагувало на провокаційний календар польських мусульман
commentss НОВИНИ Всі новини

То чий же Крим: українське посольство відреагувало на провокаційний календар польських мусульман

Одних вибачень мало, польські мусульмани повинні офіційно визнати Крим українським

4 грудня 2020, 11:46
Поділіться публікацією:

Посольство України в Польщі просить владу втрутитися в ситуацію, яка склалася навколо Релігійного об'єднання мусульман Польщі, яке випустило календарі на 2021 рік з зображенням Криму в складі Російської Федерації.

То чий же Крим: українське посольство відреагувало на провокаційний календар польських мусульман

ФОТО: UA News

Посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомив, що українську сторону не влаштовує, що після видалення напису "Російська Федерація" в електронній версії календаря все-таки не з'явився запис про територіальну приналежність півострова до України.

За словами дипломата, посольство України спочатку звернулося з листом до Релігійного Об'єднання мусульман Польщі з проханням про виправлення даної помилки при публікації цього календаря. Також з окремим листом звернувся член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі Недім Усейнов.

Дещиця зазначив, що Об'єднання мусульман Польщі вибачилося за помилку і внесло зміни в електронну версію календаря, але цих змін недостатньо, оскільки, на думку дипломата, вони не до кінця відображають позицію України, а також і Польщі, де ця організація офіційно зареєстрована.

То чий же Крим: українське посольство відреагувало на провокаційний календар польських мусульман - фото 2

Українська дипустанова в Польщі направила другого листа Релігійному об'єднанню мусульман Польщі. У ньому міститься прохання вказати приналежність Криму Україні, а також повідомити про помилку всі організації та установи, яким був відправлений календар. Дещиця додав: з огляду на те, що Релігійне Об'єднання мусульман Польщі є організацією, яка фінансується польською державою, то МЗС Польщі висловив готовність посприяти вирішенню цієї ситуації.

Станом на ранок 4 грудня, інтернет-сторінку з календарем видалений з офіційного сайту Об'єднання мусульман Польщі.

Як повідомляло видання "Коментарі", кримчан насильно змушували служити в армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини