Головна Новини Політика зовнішня політика Таємні переговори між Україною та Росією: Кулеба зняв інтригу
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємні переговори між Україною та Росією: Кулеба зняв інтригу

Дмитро Кулеба запевнив, що Україна не веде таємних переговорів із Росією

3 листопада 2023, 11:52 comments27664
Поділіться публікацією:

Україна не веде жодних переговорів "за зачиненими дверима" з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі ранкової програми телеканалу ZDF зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Таємні переговори між Україною та Росією: Кулеба зняв інтригу

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Телеведучий поставив пряме запитання українському дипломату – чи не веде Україна переговорів з РФ "за зачиненими дверима", на що Дмитро Кулеба відповів: "ні".

Глава МЗС зазначив, що основою "мирної формули", яку просуває Україна, є повага до суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

"Якщо перекладати з дипломатичної (Ред. – мови) на звичайну, то це означає, що Росія має піти з України. Поки цього не станеться, поки вона не буде готова цього зробити, немає сенсу вести жодні переговори", – висловився український дипломат.

Також міністр прокоментував затримку з постачанням німецьких ракет Taurus. Дмитро Кулеба погодився з тим, що скоро буде рік, як Київ просить у Берліна надати цю далекобійну зброю і на сьогоднішній день не можна сказати, що питання закрите. Переговори негласно продовжуються. Але німецькі партнери просять більше часу для ухвалення остаточного рішення.

Зазначимо, видання The Washington Post опублікувало матеріал, в якому повідомило, що незважаючи на те, що ескалація у війні між Україною та Росією лише посилюється, конфліктуючі сторони продовжують вести переговори з гуманітарних питань. Зокрема, Київ і Москва домовляються про обмін полоненими, прохід суден із Чорноморських портів та повернення українських дітей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Шойгу заговорив про "готовність до переговорів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини