Головна Новини Політика зовнішня політика Світлану Тихановську засудили до ув'язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Світлану Тихановську засудили до ув'язнення

Заочно

6 березня 2023, 14:49
Поділіться публікацією:

Мінський міський суд заочно засудив екс-кандидата на пост президента Білорусі Світлану Тихановську, яка представляє білоруську опозицію самопроголошеному президенту Лукашенку, до 15 років позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на " Нову газету ". Вирок ухвалили у справі Координаційної ради опозиції. Іншого фігуранта справи — екс-дипломата Павла Латушка заочно засудили до 18 років колонії посиленого режиму.

Світлану Тихановську засудили до ув'язнення

Світлана Тихановська - лідер білоруської опозиції

Звинувачення вимагало засудити Тихановську на 19 років колонії загального режиму, Латушка — на 19 років колонії посиленого режиму. Тихановську, обвинувачену за 10 кримінальними статтями, визнали винною в "змові, вчиненій з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом", а також у "публічних закликах до захоплення державної влади та вчинення інших дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі". Латушко проходив обвинуваченим у семи кримінальних справах. Суд у справі проти опозиційних політиків проходив заочно, в режимі "спеціального провадження".

Тим часом, в Україні Володимир Зеленський зібрав Ставку, щоб ухвалити рішення про долю Бахмута – військові висловилися за продовження оборони міста.

В ООН Росія має намір очолити Раду безпеки, у зв'язку з чим зробив заяву голова українського МЗС.

"Фактично це буде найсумнішим в історії ООН до 1 квітня 2023 року, якщо справедливість не переможе і Росія візьме на себе головування в Раді безпеки. Досить ґвалтувати правосуддя і скасовувати Статут ООН! Відповідальність прямо зараз", — написав Кислиця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини