Головна Новини Політика зовнішня політика "Сусіди від Бога": Лукашенко знову хоче дружити з Польщею
commentss НОВИНИ Всі новини

"Сусіди від Бога": Лукашенко знову хоче дружити з Польщею

Глава Білорусі, який довго балансував між Заходом та Сходом до 2020 року, схоже, знову намагається повернутися до цієї політики

11 серпня 2023, 23:32
Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко під час сьогоднішньої зустрічі із співробітниками "Мінського заводу цивільної авіації" заявив про необхідність зберігати стосунки з "високотехнологічним Заходом", зокрема із сусідньою Польщею. При цьому він визнав, що "зараз ми живемо за рахунок Сходу". Про це повідомляють "Коментарі".

"Сусіди від Бога": Лукашенко знову хоче дружити з Польщею

Олександр Лукашенко

— З поляками треба розмовляти, — заявив Лукашенко, який ще нещодавно погрожував застосуванням тактичної ядерної зброї та "екскурсією" вагнерівців до польського Жешува. — Якщо вони хочуть, давайте розмовляти, давайте налагоджувати стосунки. Ми сусіди, а сусідів не вибирають, вони від Бога.

За словами Лукашенка, він очікує на зміни польсько-білоруських відносин після завершення 15 жовтня парламентських виборів в Польщі. На думку глави Білорусі, до цього часу у відносинах двох країн триватиме "нагнітання", щоб польскі політики мали змогу пояснити виборцю, що "вони правильно озброювали та переозброювали країну".

Лукашенко, який ще нещодавно лякав поляків агресивною риторикою, почав заявляти, що поляки "наші люди — слов'яни", а винуватцем напруги у відносинах двох країн оголосив США.

– Ми відкриті для співпраці, – заявив глава Білорусі. – Зараз ми живемо, перш за все, за рахунок Сходу – Росія, Китай... Але не слід забувати про високотехнологічний Захід. Вони поряд. Вони наші сусіди – Євросоюз. І стосунки з ними втрачати не можна. Ми готові до цього, але з урахуванням наших власних інтересів.

Нагадаємо, що до 2020 року Олександр Лукашенко дотримувався політики балансування між Росією та Заходом. Після подій 2020 року в Білорусі перетворився на одного з вірних союзників путінської Росії.

Тим часом, Арестович шокував форматом нової великої війни: пліч-о-пліч з російським солдатом.

Також Арестович розкритикував українські "ідеологічні помилки".

А ЗМІ стало відомо, яка країна в Джідді запропонувала підключити РФ до переговорів.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини