Головна Новини Політика зовнішня політика Суровікіна помітили на іншому континенті
commentss НОВИНИ Всі новини

Суровікіна помітили на іншому континенті

Екс-командувач російської окупаційної армії в Україні Сергій Суровікін став одним із підозрюваних в участі у заколоті Євгена Пригожина

15 вересня 2023, 18:53
Поділіться публікацією:

Екс-командувач російської окупаційної армії в Україні Сергій Суровікін, який, ймовірно, був заарештований після заколоту Пригожина, прибув до Алжиру. За даними російських ЗМІ, він входить до складу делегації міноборони РФ. Про це повідомляють "Коментарі".

Суровікіна помітили на іншому континенті

Суровікіну подарували Коран

Мета візиту російських військових до Алжиру невідома. Судячи з опублікованих фото, Суровікін отримав у подарунок священну книгу мусульман Коран.

Нагадаємо, що після призначення 8 жовтня 2022 року командувачем Об'єднаного угрупування військ на війні в Україні Суровікін "відзначився" масовими ракетними атаками українських міст, насамперед, енергетичних об'єктів. Таким чином Суровікін та російська влада спробували влаштувати в Україні так званий блекаут – повне відключення електроенергії та подальший колапс економіки, цивільної та військової інфраструктури.

Надалі він був сполучною ланкою між російським Генштабом та ПВК "Вагнер". Керівник ПВК Євген Пригожин неодноразово компліментарно висловлювався про Суровікіна. Це пригадали останньому після закінчення заколоту Пригожина 23-24 червня. Згідно з повідомленнями російських телеграм-каналів, його заарештували за підозрою в підтримці заколоту або недонесення інформації про підготовку бунту вагнерівців. Після допитів "з пристрастю" його випустили та навіть призначили на формальну посаду керівника ППО СНД.

Тим часом, оточеним в Андріївці росіянам запропонували здатися: "Полон або смерть".

ЗМІ дізналися, на чий бік стане Єврокомісія із заборони агроімпорту з України.

А експерти пояснили нюанси проекту держбюджету-2024.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини