Головна Новини Політика зовнішня політика Столтенберг анонсував участь Зеленського у саміті НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг анонсував участь Зеленського у саміті НАТО

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що не бачить сенсу у можливій поїздці, якщо союзники не будуть готові прийняти конкретний документ про перспективи членства України в НАТО

7 липня 2023, 17:58
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву генерального секретаря Альянсу Єнс Столтенберг під час пресконференції.

Столтенберг анонсував участь Зеленського у саміті НАТО

Столтенберг та Зеленський

За його словами, Зеленський буде присутній на інавгураційному засіданні нової Ради Україна-НАТО.

"Президент Зеленський приєднається до нас на зустрічі інавгураційної Ради. Ми створюємо цю платформу не лише для консультацій, а й для ухвалення рішень. Там ми зберемося як рівні партнери для вирішення проблем безпеки", – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, що наразі президент України Володимир Зеленський здійснює турне країнами НАТО, зокрема він вже відвідав Чехію, Словаччину, Болгарію та планує нанести візит до Туреччини. Очікується, що він зможе таким чином посилити підтримку України щодо вступу до НАТО.

"Він створює коаліцію. Об'їжджає ті країни, які підтримують або схиляються до того, що підтримати (і він їх переконує, і є позитив) вступ України до НАТО. Таких уже понад дві третини від Альянсу. І, якщо продовжувати так само, можна досягти необхідного результату", – упевнений експерт Тарас Загородній.

Тим часом, з'явилася реакція НАТО на постачання касетних боєприпасів Україні. Генсек НАТО Столтенберг дав зрозуміти, що вітає постачання касетних боєприпасів Україні, адже країна себе захищає.

Українська фармкомпанія постачала ліки для російської армії

А ЗМІ дізналися, хто в РФ копіює Путіна і також використовує двійників. У Пентагоні вважають, що Пригожин використовує двійників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини