Головна Новини Політика зовнішня політика Стартували чергові україно-американські військові навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Стартували чергові україно-американські військові навчання

Близько 6 тис. солдатів відпрацьовуватимуть оборону від можливого наступу

20 вересня 2021, 10:36
Поділіться публікацією:

В Україні розпочинаються спільні з американцями військові навчання RAPID TRIDENT – 2021. Про це повідомляється на Facebook сторінці. Сухопутних військ Збройних сил України. 

Стартували чергові україно-американські військові навчання

Навчання RAPID TRIDENT, фото ЗСУ

Стартували чергові україно-американські військові навчання - фото 2


Командувач командування підготовки Сухопутних військ ЗСУ Ігор Палагнюк разом із керівником україно-американських навчань Владиславом Клочковим перевірили одну із механізованих бригад і заявили про готовність до початку дій. Проінспектували і апарат керівництва RAPID TRIDENT – 2021, а також прилеглі полігони.

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки механізовані підрозділи відпрацювали тактичні дії під час наступу, використовуючи артилерію.

У навчаннях приймають участь 6 тис. військовослужбовців з 15 країн союзниць. 

Стартували чергові україно-американські військові навчання - фото 3

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що військові навчання РФ та Білорусі "Захід-2021" можуть бути небезпечними для України. Керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат Олександр Мусієнко впевнений, що Росія лукавить і каже неправду, коли стверджує, що ці військові навчання виключно оборонні, що вони не будуть порушувати Віденський документ, який передбачає проведення такого роду маневрів. Політолог, експерт з питань російської агресії проти України Віктор Каспрук підкреслює, що Росія постійно перевіряє нашу країну на міцність. І робить це на всіляких напрямках.

Ще раніше, СБУ розпочала масштабні навчання на Сході. Українські спецслужби закликають жителів Донецької і Луганської областей увійти в становище і з розумінням поставитися до таких маневрів. Також, щоб уникнути непорозумінь силовики просять людей, які проживають в районі проведення навчань, мати постійно при собі документи для підтвердження особи, на випадок перевірки. В СБУ зазначають, що навчання пройдуть з максимальним наближенням до бойових умов, щоб краще відшліфувати тактику ведення бою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини