Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, яким може бути повномасштабне вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яким може бути повномасштабне вторгнення Росії

Ситуація не така, як у 2014 році

18 лютого 2021, 12:30 comments1214
Поділіться публікацією:

Стало відомо, яким може бути можливе повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну з боку Донбасу і Криму. Про це розповів директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко в інтерв'ю виданню "Цензор".

Стало відомо, яким може бути повномасштабне вторгнення Росії

Фото: Google

За його словами, в інституті активно займаються аналізом способів ведення війни, які застосовують росіяни. Він назвав війну на Сході України дуже специфічний досвід.

Литвиненко зазначив, що за роки конфлікту відбулися серйозні зміни. Він сказав, що у 2014 році, коли починалася війна, росіяни збирали війська по крупинці, щоб сформувати наступальний ударний потенціал.

Зараз же угруповання для наступу вже сформоване і розгорнуте на українсько-російському кордоні. Експерт підкреслив, що це угруповання готове до наступу в будь-який момент.

Експерт нагадав, що не варто забувати про військове угруповання в окупованому Криму, що  має серйозні оборонні та наступальні можливості.

Литвиненко сказав, що росіяни переозброюють Чорноморський флот. Водночас він зазначив, що не потрібно перебільшувати можливості РФ, адже їх наступальні можливості сильно поступаються можливостям країн НАТО, зокрема США.

Він сказав, що якщо російське керівництво почне повномасштабне вторгнення, то буде не так, як було у 2014 році. Експерт сказав, що ми повинні уважно вивчати попередній досвід і не переоцінювати його.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що нардеп пояснив, чому Росія загострює конфлікт на Донбасі.

Читайте також, що думають у Зеленського про подачу води до Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини