Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, скільки військових Росії все ще залишається неподалік кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки військових Росії все ще залишається неподалік кордонів України

В іноЗМІ повідомляють, що Росія відвела не всі війська від кордонів України, а тільки кілька тисяч військовослужбовців

6 травня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Близько 80 тис. російських військовослужбовців продовжують залишатися на кордоні з Україною, в той час поки проходять спільні навчання США і НАТО. Про це повідомляє The New York Times.

Стало відомо, скільки військових Росії все ще залишається неподалік кордонів України

Росія біля кордонів України. Фото: Associated Press

Високопоставлені чиновники адміністрації Байдена заявили виданню, що Росія відвела лише кілька тисяч своїх солдатів від кордону з Україною. У Міністерстві оборони, за даними NYT, є відомості про 80 тис. російських військовослужбовців, які все ще залишаються поблизу різних ділянок кордону країни з Україною.

Повідомляється, що Росія дійсно наказала деяким підрозділам повернутися у свої казарми до 1 травня, тому частина сил і техніки була відведена від українського кордону. Хоча і, за даними видання, багато підрозділів не забрали свої вантажівки і бронетехніку. Це можна розцінювати як сигнал про те, що вони можуть повернутися, якщо президент РФ Володимир Путін вирішить розгорнути їх знову. Оскільки це нарощування російських військ неподалік України — найбільше з початку анексії Криму у 2014 році.

У Байдена сприймають постійну присутність російських військ на кордоні з Україною як бажання Путіна показати: російська армія може зрівняти або перевищити число військовослужбовців, які беруть участь у навчаннях США і НАТО в Європі.

Відзначимо, що вчення Defender Europe почалися у вівторок, 4 травня. До них залучено близько 28 тис. військовослужбовців. Триватимуть вони два місяці.

Нагадаємо, питання ймовірного повноцінного вторгнення російської армії в Україні хвилювало багатьох жителів нашої країни останні кілька тижнів. Після повідомлення про нібито завершення деяких навчань РФ поряд з українським кордоном більшість видихнула спокійно. Однак, з'являється інформація, що в західні регіони Росії продовжує прибувати військова техніка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини