Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, коли Зеленський зустрінеться з Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Зеленський зустрінеться з Байденом

Над підготовкою зустрічі активно працюють

5 квітня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Нова посол України в США Оксана Маркарова розповіла про підготовку зустрічі голови держави Володимира Зеленського і нового президента США Джо Байдена. Про це вона повідомила в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

Стало відомо, коли Зеленський зустрінеться з Байденом

Джо Байден

За її словами, представники Офісу президента України й дипломати нашої країни ведуть активну роботу з підготовки та організації зустрічі президента Володимира Зеленського із президентом Джо Байденом.

Вона зазначила, що Міністерство закордонних справ, Офіс президента і вона особисто працюють над тим, щоб організувати візити. Це стосується і візитів до США чиновників різних рівнів, візиту президента, а також запрошення очільника США відвідати нашу країну.

Маркарова підкреслила, що нині проведенню цієї особистої зустрічі заважає бурхлива пандемія. Вона сказала, що питання візитів і зустрічей між президентами наразі залежать не лише від політичної волі або графіків, але й від ситуації із розповсюдженням COVID-19.

Довідка: Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців. У грудні його перемогу офіційно затвердила колегія виборців. Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації. На посаду він заступив у віці 78 років.

2 квітня Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Він заявив про підтримку України у війні з Росією, а також висловив надію на продовження реформ у нашій державі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що буде в разі великої війни з Росією.

Читайте також про введення комендантської години в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини