Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, коли Зеленський планує їхати в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Зеленський планує їхати в США

Українська делегація буде дуже велика, оскільки будуть обговорюватися багато питань

11 червня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з американським колегою Джо Байденом орієнтовно в кінці липня. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі каналу "Україна 24".

Стало відомо, коли Зеленський планує їхати в США

Байден і Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Обговорюється дата в кінці липня для візиту президента України в США", — заявив Кулеба.

Він також додав, що крім зустрічі Зеленського з Байденом, готуються і інші заходи. Зараз дати ще обговорюються, але візит українського лідера планують зробити максимально результативним, вважає Кулеба.

"Це буде офіційний повноцінний візит, в рамках якого буде не тільки зустріч з президентом США Джо Байденом, а й ряд інших заходів", — зазначив глава МЗС.

За його словами, українська делегація буде дуже велика, оскільки будуть обговорюватися багато питань.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як, на думку експертів, буде будуватися діалог Байдена і європейських політиків під час візиту американського президента. Прозвучить українське питання з вуст глави Білого Дому, читайте в нашому матеріалі. Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілля Куса вважає, що ми переоцінюємо питання України у зовнішній політиці США. На його думку, українське питання буде обговорюватися на самітах США-ЄС, G7, НАТО тільки в контексті широкої дискусії щодо європейської безпеки. І в кінці турне Байдена, під час зустрічі з Путіним в Женеві 16 червня.

Також читайте на нашому порталі, якою буде зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна в ракурсі війни на сході України. Фахівці припустили, чи є шанс на якісь зрушення на Донбасі по закінченню саміту і якою може бути їх ціна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини