Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, коли Україна отримає перший транш макрофіну від ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Україна отримає перший транш макрофіну від ЄС

Загальна сума допомоги становить 18 мільярдів євро

16 січня 2023, 14:30
Поділіться публікацією:

Перший транш пакета макрофінансової допомоги від Європейського Союзу, який становить 18 мільярдів євро, Україна отримає вже цього тижня. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на “Європейську правду”.

Стало відомо, коли Україна отримає перший транш макрофіну від ЄС

Фото: https://pixabay.com/


Перший транш надійде у сумі 3 мільярди євро, зауважив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.


"Маю за честь підписати Меморандум про взаєморозуміння з боку ЄС щодо надання Україні європейського фінансування у 2023 році, до 18 млрд євро у вигляді позик. Перша виплата у розмірі 3 млрд буде здійснена пізніше цього тижня”, — цитує видання його слова. 


Допомога допоможе Києву закривати найнагальніші потреби, маючи стабільне надходження коштів протягом року, додав Домбровскіс. 

Пізніше глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн уточнила, що перерахунок  коштів відбудеться у вівторок.

Як відомо, домовленості щодо надання Україні макрофіну на 18 мільярдів євро, які надходитимуть частинами протягом 2023-го, держави-члени Європейського Союзу досягли в середині грудня минулого року. 


Ми писали, що заявлених сум фінансової допомоги Україні від міжнародних донорів на 2023 рік може бути недостатньо, оскільки постійні масовані ракетні обстріли по всій території України продовжують збільшувати витрати на відбудову та економічні втрати. Про це написав міністр фінансів Сергій Марченко у колонці для TIME. На думку Марченка, міжнародні партнери та фінансові інституції мають знайти нові інструменти. Таким ефективним інструментом, який допоміг би у вирішенні нагальних фінансових потреб, може бути фінансово-координаційна платформа, запропонована президентом та очільником уряду. Ідея створення цієї платформи полягає в тому, щоб на регулярній основі збирати за одним столом країни-члени G7 та міжнародні фінансові інституції для обміну інформацією про ключові події та прогнози, а також для забезпечення своєчасного та ефективного спрямування фінансової допомоги від різних донорів, пояснив посадовець. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини