Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, для чого Путін погрожує великою війною Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, для чого Путін погрожує великою війною Україні

Клімкін розповів, чому Путін піднімає ставки

3 квітня 2021, 22:25 comments2301
Поділіться публікацією:

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про те, чому президент Росії Володимир Путін стягує війська до кордону з Україною і загрожує повномасштабною війною нашій країні. Про це дипломат написав на своїй сторінці в Facebook.

Стало відомо, для чого Путін погрожує великою війною Україні

Вiйна на Донбасi

За словами Клімкіна, існує три причини, за якими Володимир Путін піднімає ставки в цей момент. Першою причиною є бажання отримати кращі позиції в торгівлі з новою адміністрацією президента США Джо Байдена. Він зазначив, що Кремль не може загрожувати американцям прямо, тому робить це через партнерів, в тому числі і через тиск на Україну.

Також дипломат сказав, що в Кремлі хочуть створити грунт для подальших військових провокацій, наприклад визнання незалежності окупованих територій Донбасу перед виборами в Держдуму, які пройдуть восени 2021 року. Також екс-міністр допустив можливість настання на Донбасі під виглядом нібито захисту російськомовних громадян, як це було під час окупації Криму.

Під кінець Клімкін заявив, що економічна ситуація в Росії поступово погіршується і Володимир Путін, керуючись імперськими інстинктами, шукає зовнішніх ворогів для відволікання уваги. Дипломат підкреслив, що не варто панікувати, однак потрібно не розслаблятися.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у двох містах України ввели локдаун.

Читайте також, що буде в разі великої війни з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини