Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, де можуть пройти нові мирні переговори щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де можуть пройти нові мирні переговори щодо України

Наступний раунд переговорів щодо України може пройти в рамках саміту G20 в Індії

6 серпня 2023, 18:47
Поділіться публікацією:

В рамках саміту G20 в Індії, що має відбутися у вересні, може відбутися наступний раунд мирних переговорів щодо України. Про це повідомляє Bloomberg.

Стало відомо, де можуть пройти нові мирні переговори щодо України

Переговори щодо України пройдуть в рамках саміту G20 в Індії (фото з відкритих джерел)

У матеріалі цитують французького дипломата, який розповів, що наступний раунд переговорів відбудеться до саміту лідерів G-20 у Нью-Делі у вересні.

Також він повідомив, що жодна з країн Глобального Півдня, що бере участь у переговорах не захотіла присутності Росії на наступних переговорах щодо України. Про те, керівник делегації з Бразилії  Селсу Аморім заявив, що мирний процес має включати Росію "в тій чи іншій формі".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗМІ назвали основні домовленості мирної угоди на саміті у Саудівській Аравії. 5 та 6 серпня у Саудівській Аравії проходить саміт за участю близько 40 країн світу. Головна мета зустрічі – встановити домовленості щодо мирної угоди та завершення війни в Україні. Видання Corriere della Sera з посиланням на європейських чиновників встановило головні домовленості на саміті у Джидді.

 Згідно з італійським виданням під час зустрічі у Саудівській Аравії 40 країн домовились про дотримання територіальної цілісності України.
 Крім територіальної цілісності також було узгоджено створити робочі групи, які б активно працювали з десятьма пунктами з формули миру, які запропонувала Україна, як шлях до завершення війни.

Європейські джерела вказують, що наразі не названо дату наступної зустрічі держав, які брали участь на саміті в Джидді, однак за словами чиновників з країн ЄС до кінця 2023 року така зустріч може відбутись.

Натомість речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що російське керівництво уважно стежитиме за подіями, які відбуваються у Саудівській Аравії щодо мирного завершення війни в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини