Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, чому немає прогресу в переговорах по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому немає прогресу в переговорах по Донбасу

Всі висловлюють "глибоку заклопотаність"

11 лютого 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Названа причина відсутності прогресу і результатів у переговорному процесі щодо вирішення війни на Донбасі. Ця проблема стала особливо актуальною після відновлення інтенсивних обстрілів на фронті та поранень українських військових. Про те, чому наша країна зазнає невдач в переговорах розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Стало відомо, чому немає прогресу в переговорах по Донбасу

Донбас. Фото: ООС

За його словами, росіяни намагаються поводитися так, як поводилися лідери Німеччини та Франції в перші роки конфлікту, тобто висловлюють "значну заклопотаність"  ситуацією, що виникла.

Він зазначив, що проблемою є те, що війна не оголошена на офіційному рівні, а також те, що Росія намагається виставляти себе як посередника і миротворця, хоча є стороною конфлікту.

Жданов зазначив, що росіяни постійно намагаються зробити так, щоб мінський і нормандський формати стали шляхами вирішення "внутрішнього" конфлікту. Простіше кажучи, за його словами, наша країна нібито повинна укласти мир сама з собою. Саме тому немає ніяких результатів.

Також експерт висловив думку з приводу обстрілу і сказав, що місія ОБСЄ з моменту початку режиму припинення вогню влітку зафіксувала шість тисяч обстрілів.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Луганської та Донецької областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування.

За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Медведчука назвали причину закриття його телеканалів.

Також читайте заяву НАТО з приводу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини