Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, чи збирається Зеленський розпустити Верховну Раду і призначити вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи збирається Зеленський розпустити Верховну Раду і призначити вибори

Це є останнім аргументом

10 лютого 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Стало відомо, чи планує Президент України Володимир Зеленський розпускати Верховну Раду і призначати дострокові парламентські вибори. Повідомляється, що подібне питання періодично піднімають в Офісі президента. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє видання "Українська правда".

Стало відомо, чи збирається Зеленський розпустити Верховну Раду і призначити вибори

Зеленський. Фото: ОП

Джерела повідомляють, що в питання проведення дострокових виборів до Верховної Ради у Зеленського розглядають в контексті боротьби з непокірними нардепами від "Слуги народу" і главою парламенту Дмитром Разумковим.

Питання розпуску Парламенту періодично піднімають в кабінетах Банкової. Мова про це заходить, коли необхідно піднімати рейтинг Президента Зеленського, який продовжує падати, в тому числі і через внутрішні розбіжності у владі.

Повідомляється, що дострокові вибори в Раду можуть дати можливість позбутися баласту, а також очистити і згуртувати команду Президента. Однак глава держави поки не форсує тему розпуску Парламенту.

Джерела також повідомили про те, що у Зеленського всерйоз розглядають кандидатуру віце-спікера Ради Руслана Стефанчук на посаду спікера замість Дмитра Разумкова.

Під час інавгураційної промови в травні 2019 року Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання. Дострокові парламентські вибори відбулися в липні 2019 року.

За результатами виборів президентська партія "Слуги народу" отримала монобольшінство. За час роботи нового парламенту з фракції виключили ряд нардепів, серед яких були Анна Скороход, Антон Поляков, Гео Лерос, Олександр Юрченко та Роман Іванісов.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як депутатів "Слуги народу" змушують голосувати за потрібні законопроекти.

Читайте також заяву НАТО про війну на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини