Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, чи обмеження доступу до консульських послуг змусить чоловіків повернутися в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи обмеження доступу до консульських послуг змусить чоловіків повернутися в Україну

Чистим самообманом назвав в коментарі Суспільному рішення МЗС обмежити українським чоловікам доступ до консульських послуг виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко

23 квітня 2024, 19:01
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ перевищило свої повноваження, коли обмежило доступ українським чоловікам до консульських послуг, заявив Олександр Павліченко.

Стало відомо, чи обмеження доступу до консульських послуг змусить чоловіків повернутися в Україну

Черги в консульствах

Він підкреслив, що  призупинення надання консульських послуг чоловікам, які мають призовний вік, повинно відбуватися згідно з пунктами 6 та 16 статті 8 закону України про правовий режим воєнного стану.

Проте, додав правозахисник, уже відбуваються ті обмеження, які чомусь посилаються на відсутні законні норми. При цьому він нагадав, що новий закон про мобілізацію набуде чинності лише 17 травня. До цього часу, на його переконання, повинен діяти старий порядок і старі норми, які раніше були визначені урядом. Вони ж, підкреслив Павліченко, не передбачають жодних обмежень у питанні надання консульських послуг.

Павліченко припускає, що в Україні, очевидно, думають, що чоловіки, які не отримають за кордоном консульські послуги, змушені будуть повернутися в Україну та стати до лав Збройних сил. Проте, правозахисник вважає, що це чистої води самообман та ілюзія.

"Жодного сенсу в цьому не буде, крім погіршення імені України за кордоном",
- підкреслив правозахисник.

При цьому він додав, що чоловіки будуть тепер намагатися триматися якомога далі від консульств, і це є хибним кроком влади, який потрібно виправити.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про те, що чоловікам призовного віку, які підлягають мобілізації та знаходяться за кордоном, перекриють доступ до отримання консульських послуг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 квітня 2024, 18:29

Нацизм потоптався по Конституції із задоволенням.


Новини