Головна Новини Політика зовнішня політика Стала відомо, коли може відбутись другий Саміт миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відомо, коли може відбутись другий Саміт миру

Україна обговорює з іншими країнами про організацію наступного Саміту миру.

17 червня 2024, 08:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

15 та 16 червня у Швейцарії відбувся перший Саміт миру на якому були присутні понад 100 країн та міжнародних організацій. Після його завершення міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив про можливість проведення наступного мирного саміту та вказав орієнтовані часові рамки.

Стала відомо, коли може відбутись другий Саміт миру

Володимир Зеленський на Саміті миру у Швейцарії. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассіс розповів, що другий Саміт миру може відбутись до президентських виборів у США, які заплановані на листопад цього року. Таким чином новий мирний саміт може бути проведений в найближчі 5 місяців. 

За словами Ігнаціо Кассіса, наступний саміт мав би бути спрямований на прокладання шляху до миру в Україні. Однак, наразі остаточно незрозуміло коли та де може відбутись наступна зустріч світових лідерів.

Президент України Володимир Зеленський також наголосив на необхідності провести в найближчі місяці другий Саміт миру. За його  словами, це відбудеться тоді, коли буде готовий план дій щодо миру.

"І ми не маємо часу на довготривалу роботу. Рух до миру означає діяти швидко. Підготовка займає місяці — не роки. Тому коли план дій щодо миру буде готовий і пропрацьований, відкриється шлях до 2-го Саміту миру, а отже і до завершення цієї війни задля справедливого та тривалого миру", — сказав Зеленський.

Президент додав, що вже є країни, які висловили бажання прийняти наступний Саміт миру, і Україна почала з ними переговори про його організацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Офісі президента заявили про готовність мирних переговорів з Росією щодо закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, скільки країн учасників Саміту миру відмовились підписати спільне комюніке за його підсумками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини