Головна Новини Політика зовнішня політика США збільшать військово-фінансову допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

США збільшать військово-фінансову допомогу Україні

Про це повідомили в посольстві України в США

5 липня 2021, 13:08
Поділіться публікацією:

Загальна сума коштів, яку США планує виділити Україні в 2022 році, повинна скласти не менше 481,5 млн дол. Ця сума на 28,5 млн дол. перевищує допомогу США Україні в 2021 році. Кошти мають бути виділені на реалізацію програми допомоги Україні по лінії Держдепартаменту, Агенства США з міжнародного розвитку та пов'язаних програм. Про це повідомили в посольстві України в США

США збільшать військово-фінансову допомогу Україні

США збільшать військову допомогу Україні у 2022 році. Фото з відкритих джерел

Нині в Конгресі США триває робота по затвердженню пакетів допомоги Україні на наступний рік. Але відповідний законопроєкт Комітет з питань асигнацій Палати представників США вже затвердив.

Із загальної суми майже в півмільярда доларів, які планує отримати Україна, 125 млн будуть виділені на забезпечення безпеки нашої країни. Стаття "Міжнародне військове співробітництво" буде профінансована таким чином на 10 млн дол. більше, ніж у поточному році.

Також в українському посольстві в США зазначили, що в затвердженому Комітетом з питань асигнацій законопроєкті будуть відображені положення щодо загроз добудови російського газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, що раніше в Росії заявляли про можливе скорочення фінансування і військової підтримки США щодо України, яке нібито має відбутися після женевської зустрічі Джозефа Байдена і Володимира Путіна. На цьому наполягала російська сторона як на "засобі розв'язання військового протистояння на Донбасі".

Одночасно з цим військова допомога США Україні при президенті Дональду Трампу була вищою. Як повідомляли "Коментарі", у 2020 році американці виділили нашій країні 300 млн військової допомоги, а Міноборони планувало за ці кошти закупити летальну зброю для української армії.

США збільшать військово-фінансову допомогу Україні - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини