Головна Новини Політика зовнішня політика США завдали ударів по Сирії
commentss НОВИНИ Всі новини

США завдали ударів по Сирії

У відповідь на атаки американських баз із боку проіранських військових формувань

27 жовтня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

У ніч на п'ятницю авіація Сполучених Штатів завдала авіаударів по двом військовим цілям в районі міста Абу-Камаль на сході Сирії. За даними американських військових, ці об'єкти використовуються Корпусом вартових ісламської революції Ірану та пов'язаними з ним формуваннями. Про це повідомляють "Коментарі".

США завдали ударів по Сирії

Глава Пентагону Ллойд Остін

Як заявили в Пентагоні, атака стала відповіддю на напади на американські військові бази в Сирії та Іраку, скоєні за останній тиждень.

"Ці високоточні удари здійснені з метою самооборони і є відповіддю на серію атак, що тривають, проти особового складу США в Іраку і Сирії, які робляться з 17 жовтня воєнізованими угрупованнями, пов'язаними з Іраном", — заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

За його словами, США протидіятимуть атакам на своїх військовослужбовців.

За останні вісім днів бази США в Іраку та Сирії 19 разів зазнавали нападів з використанням дронів, ракет та мінометів. Внаслідок цього було поранено понад 25 американських військовослужбовців, одна людина загинула. Удари відплати по сирійських об'єктах схвалив президент США Джо Байден.

Тим часом, Росія заявила про атаку на атомний об'єкт. Після нападу російських БПЛА на Хмельницьку АЕС Росія заявила, що Україна намагалася атакувати Курську АЕС.

Бойовики ХАМАС, перебуваючи у Москві, поставили умову для звільнення заручників. Бойовики стверджують, що їм потрібен час, щоб знайти всіх людей, яких вони викрали та відвезли до Гази.

А в ЄС ще один лідер розкритикував Орбана за його зустріч із Путіним. Прем'єр Люксембургу Ксав'є Беттель розкритикував зустріч Орбана з Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини