Головна Новини Політика зовнішня політика США заступилися за Литву, закликають Лукашенка негайно припинити організацію потоку нелегалів до країни
commentss НОВИНИ Всі новини

США заступилися за Литву, закликають Лукашенка негайно припинити організацію потоку нелегалів до країни

Заступник держсекретаря США Венді Шерман висловила підтримку Литві

14 серпня 2021, 17:38
Поділіться публікацією:

Заступник держсекретаря США Венді Шерман заявила про свою підтримку Литви й закликала самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка зробити правильні висновки, припинити направляти потік нелегальних мігрантів з Білорусі до Литви, віддаючи завдання прикордонникам переправляти нелегалів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться на офіційному сайті Держдепу США.

США заступилися за Литву, закликають Лукашенка негайно припинити організацію потоку нелегалів до країни

Олександр Лукашенко Фото: liga.net

На головному інформаційному ресурсі Держдепартаменту США повідомляється, що Шерман мала телефонну розмову з главою МЗС Литви Габріеліусом Ландсбергісом. Повідомляється, що в розмові з міністром закордонних справ Литви офіційний Вашингтон заявив про підтримку Литви, а також про підтримку опозиційного білоруського руху. Також було звернуто увагу на те, що Олександр Лукашенко повинен припинити спроби дискредитації ситуації й покласти край історії з переправленням мігрантів у Литву, яка є членом ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в МВФ зробили резонансну заяву про те, що вже 23 серпня режим Лукашенка може отримати майже 1 млрд євро нібито на боротьбу з пандемією. Своє рішення надати Лукашенку фінансування в МВФ пояснюють тим, що з урядом, сформованим ним, продовжує підтримувати зв'язки більшість держав. Отже, немає підстав опиратися виділенню коштів. Цікаво, що таку солідну суму Захід може надати, попри опальну критику країн ЄС і США з боку самого Лукашенка, а також санкції таких передових країн, як США, ЄС, Великобританія і Канада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини