Головна Новини Політика зовнішня політика США залишили Росію без своїх консулів
commentss НОВИНИ Всі новини

США залишили Росію без своїх консулів

Останнє американське консульство припинило свою роботу в Росії

17 травня 2021, 15:18
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 травня, Генеральне консульство Сполучених Штатів Америки в Єкатеринбурзі зупинило свою діяльність. Воно було останнім американським консульством на території Російської Федерації. Про це повідомила генконсул Емі Сторроу.

США залишили Росію без своїх консулів

Консульство США в Єкатеринбурзі - фото: РІА

Американська чиновниця, яка вже вилетіла додому, сподівається, що адміністрація нового президента США Джо Байдена найближчим часом відновить роботу її відомства.

"Я сподіваюся, що незабаром ми відновимо роботу в Єкатеринбурзі в повному обсязі й знову будемо працювати над зміцненням зв'язків між нашими великими країнами", — додала генконсул. 

Також Сторроу заявила, що її команда неймовірно зацікавлена в розвитку двосторонніх відносин з Уральським регіоном, які вибудовувалися протягом 27 років. Окрім цього жінка пообіцяла нагодувати американців пельменями.

Нагадаємо, що подібні дії американського уряду є відповіддю на обмеження, введені російською владою ще 2017 році. Тоді було зменшено кількість американських дипломатів, які могли працювати в Росії. Також у 2018 році роботу припинило консульство США у Санкт-Петербурзі — російська влада так "відповіла" на закриття російського посольства у Сіетлі, що відбулося через отруєння колишнього російського шпигуна у Великій Британії.

Як повідомляв портал "Коментарі", після проведення всіх необхідних процедур, єдиною структурою, яка буде офіційно представляти Америку на території Росії, залишиться посольство в Москві. Відомо, що 10 американських дипломатів, які втратять місце роботи після закриття посольств, переведуть до столичного департамент. 33 місцевих співробітників структур будуть звільнені безповоротно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини